diensten

DI
EN
ST
EN

Contentmarketing

Contentmarketing is een vrij nieuwe marketingontwikkeling die draait om het creëren en distribueren vanrelevante enwaardevolle informatie om een duidelijk omschreven en begrepen doelgroep aan te trekken en te binden. Dit is de definitie die contentmarketing evangelist Joe Pulizzi in 2010 aan de term contentmarketing gaf.

De dienstverlening door TXTlab kan grotendeels worden samengevat onder de noemer contentmarketing. Optimale resultaten behaal je als bedrijf als je een goede basis neerzet waarop je site met producten en/of diensten wordt gevonden. TXTlab adviseert eerst een aantal stappen te doorlopen waarbij zoekmachineoptimalisatie het uitgangspunt is voordat je echt aan de slag kunt gaan met contentmarketing.

people-icon1.

Kennismaking en inventarisatie

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt besproken wat de wensen zijn. De huidige marketingstrategie en marketingactiviteiten worden in kaart gebracht. Belangrijk daarbij is om een beeld te krijgen van de huidige en gewenste doelgroep en portfolio.
zoeken -2.

SEO-scan

Vervolgens gaat TXTlab een analyse maken van de huidige vindbaarheid aan de hand van een SEO-scan voor de website. Deze SEO-scan brengt in kaart in hoeverre de website voldoet aan de basisvereisten voor SEO.
contact TXTlab3.

Zoekwoordenonderzoek

Tegelijkertijd of aansluitend kan TXTlab een zoekwoordenonderzoek doen op basis van de bevindingen uit de SEO-scan en de wensen van de ondernemer voor de toekomst. Hierin wordt ook een concurrentieanalyse meegenomen.
SEO-teksten4.

SEO-teksten

Na het doorlopen van dit traject kan TXTlab een voorstel doen om de teksten op de website en de sociale media te optimaliseren voor zoekmachines. Een basisvoorwaarde om als bedrijf resultaten te behalen met contentmarketing!

Dienstverlening TXTlab communicatie en redactie

Zoekmachineoptimalisatie


Zoekmachineoptimalisatie, of search engine optimization (SEO), is het verbeteren van de vindbaarheid van je website in de organische - niet betaalde - zoekresultaten. Focus daarbij ligt op de zoekresultaten in Google met een marktaandeel van meer dan 90% in Nederland de grootste zoekmachine.

De dienstverlening van TXTlab richt zich naast zoekwoordenanalyse en zoekwoordenonderzoek op het optimaliseren van websites voor zoekmachines via onder meer het schrijven en redigeren van SEO-teksten. TXTlab heeft zich in 2016 verder ontwikkeld via een drietal cursussen bij Alain Sadon (SEOguru) verder ontwikkeld tot SEO-specialist.

Ook lokale zoekmachineoptimalisatie wordt steeds belangrijker. Zeker als je bedrijf zich richt op lokale markten zoals bijvoorbeeld winkels in de retailbranche. Je (potentiële) klanten moeten jou lokaal eenvoudig kunnen vinden. Bovendien wordt je naamsbekendheid in de regio vergroot. TXTlab besteedt hieraan bijzondere aandacht bij het schrijven van de teksten.

nieuwsbrieven

E-mailmarketing


Regelmatig digitale nieuwsbrieven versturen als bedrijf is een efficiënt en relatief goedkoop middel om je doelgroep te bereiken. Met e-mailmarketing benut je als mkb-ondernemer de mogelijkheden om je relatie met bestaande klanten te onderhouden en nieuwe contacten op te doen. En vooral je imago en dienstverlening uit te dragen.

TXTlab kan het mkb ondersteunen bij e-mailmarketing en de werkzaamheden uit handen nemen.

Wetenswaardigheden

Nieuwsbrieven versturen doe je weloverwogen als bedrijf. Hou rekening met de behoefte van je doelgroep en denk goed na over je contentstrategie. Goed om te weten:
  • Nederlanders lezen het vaakst van 07.00 tot 09.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur hun e-mail.
  • 85% van de Nederlanders heeft zich het afgelopen jaar op nieuwe e-mail nieuwsbrieven ingeschreven.
  • Te hoge frequentie en gebrek aan relevantie belangrijkste redenen voor uitschrijven.

Bron: Nationaal E-mail Onderzoek Blinker 2016

tekstschrijven

Teksten redigeren


Voor het redigeren en herschrijven van teksten voor websites, boeken, nieuwsbrieven, scripties, jaarverslagen et cetera ben je bij TXTlab aan het goede adres.

Wil je als bedrijf of uitgever de complete eindredactie van boeken, tijdschriften en online media uitbesteden? De 'rode pen' ligt klaar om aan de slag te gaan!

social media marketing

Social media marketing uitbesteden?


Social media advies nodig of de tijdrovende werkzaamheden uitbesteden? TXTlab kan ondersteunen met advies en beheer van de verschillende sociale media om de mkb-ondernemer werk uit handen te nemen. We bieden drie sociale media abonnementen met verschillend tarieven.

Meer weten? Tijd voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek over de mogelijkheden!

aanmelden nieuwsbrief