Even voorstellen als contentregelaar

SEO
Bedrijven kunnen niet meer om lokale SEO heen
08/01/2017
Zelfstandige met plezier - Alexandra Smith
Zelfstandige mét plezier
11/08/2017
toon alles

Even voorstellen als contentregelaar

Contentregelaar! Zo, eindelijk een term gevonden die mijn activiteiten goed afdekken. Dus als je me vraagt wat ik doe, dan ben ik contentregelaar voor mkb-ondernemers. Mooi samengevat in één woord! En wat doet een contentregelaar? Als contentregelaar help ik ondernemers heel praktisch met hun online zichtbaarheid via contentmarketing. Niet eenmalig, maar op regelmatige basis zet ik je bedrijf of je activiteiten in het zonnetje. Via online updates met nieuws, artikelen, blogs of een stukje storytelling over je bedrijf. Maar ook met beeld en video. We hebben het niet voor niets over ‘CONTENT’. Op de website, via de sociale media, met een nieuwsbrief. Ik regel je content.

Vaak denken mensen dat ik tekstschrijver ben. En natuurlijk schrijf ik ook teksten. Ik ben zelfs de hele dag met tekst bezig. Maar tegenwoordig worden er ook andere dingen van je verwacht om de ondernemer met zijn diensten/producten in beeld te brengen bij de doelgroep. Maar daarover meer in andere blog.

Contentplanning

Ja, ik ben contentregelaar voor mkb-bedrijven. En daarbij hoort een contentplanning. Niet de ene week drie posts en daarna weken niets. Of alleen op de sociale media en niet op je site! Als contentregelaar zorg ik ervoor dat je regelmatig (heel belangrijk!) via de verschillende online kanalen laat zien waar je met je bedrijf mee bezig bent. Ik help je heel praktisch om je bedrijf een gezicht te geven. Samen laten we je doelgroep zien waar je mee bezig bent en wat je voor hun kunt betekenen. En daarbij geldt de kracht van herhaling! Maar wel met mate is mijn motto. Via een duidelijke contentplanning, afgestemd op jouw verschillende online kanalen en inspelend op de behoefte van jouw klanten.

Zoekmachineoptimalisatie

En bij al die online activiteiten speelt zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd, een enorm belangrijke rol. Je site moet technisch en voor SEO in orde zijn. Maar daarmee ben je er niet! Sorry, het is niet anders. De content op je site en de sociale media moet worden voorzien van de juiste zoektermen. Want je kunt nog zo’n mooie site hebben, als je niet goed gevonden wordt via Google en andere zoekmachines, hebben al die inspanningen weinig zin. En dan ben je er nog niet!! Je moet ook regelmatig nieuwe content zoals nieuws, blogs, video’s etc. plaatsen en delen om in beeld te komen/blijven bij jouw doelgroep.

Als contentregelaar zorg ik er niet alleen voor dat je website qua content up-to-date is. Ik help je ook om goed gevonden te worden via zoekmachines zoals Google. En ik zorg ervoor dat we op regelmatige basis via een afgewogen contentplanning met goede zoektermen je doelgroep bereiken.

Meer weten?

Lees meer over mijn contentmarketingaanpak onder diensten of bel me.

Ik help je graag verder.

 

 

Yvonne Neppelenbroek
Yvonne Neppelenbroek
Yvonne Neppelenbroek is zelfstandig contentregelaar die mkb-bedrijven helpt met hun online profilering via contentmarketing. Met webteksten, seo-teksten, teksten voor social media, teksten voor nieuwsbrieven en allerlei andere soorten content voor met name online communicatiedoeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief