Zelfstandige mét plezier

Even voorstellen als contentregelaar
20/04/2017
Zit jouw mailbox ook vol met marketingnieuwsbrieven?
24/01/2019
toon alles

Zelfstandige mét plezier

Zelfstandige met plezier - Alexandra Smith

Deze week kreeg ik het nieuwe boekje van Alexandra Smith ‘Zelfstandige met plezier’ per post toegestuurd. Dank daarvoor Vakmedianet! Altijd een bijzonder gevoel om een nieuw boek op de mat te horen ploffen. Ik moet dan altijd even voelen, ruiken en bladeren – tja, een oude gewoonte uit mijn tijd bij de uitgeverij. Het lezen van de eerste zin ‘Weet je nog hoe het was toen je besloot om zelfstandig ondernemer te worden?’ triggerde me direct.

Zelfstandige met plezier - Alexandra SmithIk ben nu 1,5 jaar bezig als zzp’er en de verhalen in dit boekje zijn zo herkenbaar en laten me tegelijkertijd nadenken over mijn volgende stap als ondernemer! En – niet onbelangrijk – het leest lekker weg, merk ik al na het lezen van de eerste hoofdstukken.

Waarom dit boek?

Ik mocht voor een van mijn opdrachtgevers – uitgeverij Vakmedianet – de boekensite voor Zelfstandige mét plezier inrichten met tekst en beeld. En daarnaast aan de slag met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dat doe ik altijd met plezier. Nadenken en realiseren van de vindbaarheid van een site/product, of in dit geval een boek en de auteur.

Zoekmachineoptimalisatie

Het mogen realiseren van deze site kreeg nog een extra dimensie, omdat het onderwerp me ook nog eens aanspreekt: ondernemerschap. Dat helpt als je met een opdracht bezig bent! Het hielp me ook om voor deze site goede zoektermen te definiëren en te verwerken in de teksten en in de meta descriptions, de headings, de afbeeldingen, etc. Kortom allerlei aspecten die belangrijk zijn voor de vindbaarheid van deze boekensite en het boek ‘Zelfstandige mét plezier’. Ben je als zelfstandige via Google op zoek naar een boek over ondernemerschap als zzp’er c.q. zelfstandige, dan wil ik dat je in dit geval uitkomt bij: Zelfstandige mét plezier. Het liefst bovenaan in de organische zoekresultaten van Google, maar dat lukt niet altijd en zeker niet direct bij een nieuwe site. Dat vraagt tijd.

Daarnaast spelen er andere zaken mee, want de concurrentie is groot. Je moet bezig blijven met je site. Regelmatig je site vernieuwen met o.a. nieuws of blogs met daarin verwerkt de zoektermen waarop je gevonden wilt worden. Ik moet ondernemers teleurstellen als ze verwachten dat je er met alleen zoekmachineoptimalisatie van de teksten op je site bent. Je kunt het vergelijken met netwerken; je moet ermee bezig blijven. Als netwerken geen onderdeel van jouw ondernemerschap is, vergeten mensen je zo. Je concurrenten liggen namelijk op de ‘loer’!

Hoe werk ik?

Mkb’ers help ik met de vindbaarheid van hun site en producten/diensten via zoekmachines als Google. En ik kan je als SEO-tekstspecialist vertellen, dat er nogal wat regels en aandachtspunten zijn waar je rekening mee moet houden, wil je goed gevonden worden. Volgens een artikel van Webstick zijn er zeker 120 punten waarop Google websites beoordeelt. Ik verzorg dus de zoekmachineoptimalisatie van websites voor bedrijven. En dan heb ik het niet over de technische inrichting, maar over de inhoud: de teksten. Daarvoor is het belangrijk om eerst een zoekwoordenonderzoek te doen en gezamenlijk te bepalen wie (doelgroep) je met welke zoekwoorden wilt bereiken. Aan de hand van de resultaten van het zoekwoordenonderzoek ga ik aan de slag. Ik schrijf/herschrijf daar waar nodig de teksten en verwerk de belangrijkste SEO-richtlijnen volgens Google. Hiermee zet je de eerste stap om als bedrijf met je diensten en/of producten beter gevonden te worden door je doelgroep. Maar zoals ik eerder al aangaf, dit is pas het begin. Ik help je graag met plezier als zelfstandige verder!

Meer weten over mijn dienstverlening m.b.t. zoekmachineoptimalisatie, lees de werkwijze die ik hanteer of lees bijvoorbeeld het artikel over lokale SEO.

TIP!

Wil je zelf meer weten over zoekmachineoptimalisatie, lees dan eens Google SEO Startershandleiding.

 

Yvonne Neppelenbroek
Yvonne Neppelenbroek
Yvonne Neppelenbroek is zelfstandig contentregelaar die mkb-bedrijven helpt met hun online profilering via contentmarketing. Met webteksten, seo-teksten, teksten voor social media, teksten voor nieuwsbrieven en allerlei andere soorten content voor met name online communicatiedoeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief